Ինչպես ստեղծել բիզնես, ինչպես կառավարել այն, ում համար է նախատեսված բիզնեսը, ովքեր կլինեն հաճախորդները, ովքեր կլինեն գործընկերները և ինչ ռեսուրսներ են անհրաժեշտ բիզնեսի հիմնադրման համար․ ահա այն հարցերը, որոնք մասնակիցները ուսումնասիրեցին և պատասխանեցին երկուսուկեսամսյա ծրագրի ընթացքում։
Յուրաքանչյուր մասնակցի գաղափարին տրվեց անհատական մոտեցում և խորը ուսումնասիրություն։
«Ամենակարևոր հարցն է՝ որտեղ է շահավետ հիմնել այս բիզնեսը։ Իմ դեպքում ես պլանավորում եմ բացել իմ փոքրիկ հացաբուլկեղենի խանութը Երևան քաղաքի Էրեբունի վարչական շրջանում։ Մենք նաև անցկացրինք հարցում, որի հիման վրա ստեղծեցինք բիզնես պլան՝ նշելով ծախսերն ու առաջին տարվա կանխատեսվող եկամտաբերությունը։ Ի սկզբանե ես ներկայացրի այս բիզնես պլանը և շահեցի 400,000 դրամի դրամաշնորհ»,- պատմում է Մ. Սեմյոնովան։
Ստացված դրամաշնորհով նա նախատեսում է ձեռք բերել հացաբուլկեղենի արտադրության համար անհրաժեշտ սարքավորումներ։
«Ինձ անհրաժեշտ է խմորի խառնիչ, վառարաններ, սեղաններ, պահարաններ, խմորի թթվացման խցիկ և այլ անհրաժեշտ պարագաներ»,- ասում է նա։
Թեև տրամադրված գումարը չի բավարարի ամեն ինչի համար, սակայն Մարինան մնում է լավատես․ նա կսկսի այն հնարավորություններով, որոնք հասանելի են բյուջեի սահմաններում։